fredag 30. oktober 2015

Baderomsrender 2015 - Silje A

Formålet med oppgaven baderomtrender 2015 var å bli kjent med programmet Adobe InDesign og sette seg inn i baderomstrender for 2015, samt finne ut hva som finnes på markedet innen baderomsinnredning. Ut fra dette lage et hefte med informasjon og bilder. 

Målene for oppgaven er: *Gjøre rede for ulike trender i interiørfaget. *Bruke digitale verktøy. *Dokumentere og vurdere eget arbeid. *Vise og forklare egen arbeidsprosess.

For å komme i gang med oppgaven startet jeg med å lete etter informasjon om hva som er baderomstrender for i år og skrev det ned i et dokument. Etter det brukte jeg Pinterest og google for å finne bilder som passet for å illustrere tekstens innhold. 

Jeg satt opp et dokument i inDesign og fokuserte på oppsett og layout når jeg plasserte tekst og bilder. 





Etter å ha laget et første utkast så jeg at noen ting burde være endret på, blant annet var det litt lite farge på noen av sidene og litt for mye "luft" enkelte steder. Derfor endret jeg bilde nr. 2 på side 2 og flyttet litt på teksten. Jeg så at grønt var en farge som gikk igjen i mange av bildene og valgte derfor å ha overskriftene i en grønn farge og jeg valgte et forsidebilde med noen grønne detaljer. Jeg eksperimenterte med ulike fonter, og her endte jeg opp med å bruke tre ulike gjennom hele heftet. Etter endringene endte jeg opp med dette som mitt endelige resultat: 






Baderomtrender 2015 - Johanne S

I denne oppgaven skulle jeg lære om hvordan man bruker programmet Adobe InDesign. Baderomtrender 2015 går ut på å lage en brosjyre med skrift og bilder der man viser hva som er populært i interiøret på et bad. Jeg begynte med å lagre masse bilder av forskjellige bad og deretter tok jeg noen av disse fram i brosjyren. I tillegg la jeg til tekst fra forskjellige nettsider som jeg syns passet, linkene står nederst på hver side.








Baderomstrender 2015 - Vivian

Vi har begynt å jobbe med et program som heter "Adobe InDesign". Den første ordentlige oppgaven vår i InDesign var å lage en presentasjon om baderomstrender i 2015.

Jeg begynte med å gjøre research og lese litt på nett om trender. Mens jeg leste skrev jeg ned stikkord jeg ville ha med i presentasjon. Dette gjorde jeg både for å huske bedre hva jeg hadde lest og for å sortere hva jeg ville ha med i teksten min og ikke. Deretter skrev jeg en mer utfyllende tekst ut i fra stikkordene jeg hadde skrevet ned. Samtidig lette jeg etter bilder som var relevant å bruke i forhold til det som sto i teksten.

Jeg satte til slutt sammen tekst og bilde i InDesign. Jeg prøvde litt forskjellige sammensetninger før jeg ble fornøyd.

Dette er en av forsidene jeg prøvde ut. Jeg likte bilde veldig godt, men jeg følte ikke at måten jeg plasserte teksten på var noe bra. Teksten forsvant litt i et hjørne og forsiden ble fargeløs og kjedelig.

Da jeg lagde den ferdige presentasjonen valgte jeg et litt mer spennende og fargerikt bilde på forsiden, også valgte jeg å ha med det første bilde i teksten istedenfor. 

Den nye forsiden var i motsetning til den første, et detalj bilde, dette likte jeg mye bedre. Grunnen til at jeg har valgt denne forsiden er fordi det passer veldig godt sammen med noen av de trendene som skiller seg ut i 2015. Jeg har valgt å gjenta kobberfargen i bildet på mesteparten av teksten også for å få en gjengivelse av fargene.
Jeg begynte med å skrive om farger og materialer. Jeg fant veldig mye forskjellig om dette på nettet, men jeg valgte å skrive om det som ble gjentatt ofte, i tillegg til det som jeg oppfattet som trender.

Da jeg begynte å skrive om selve innredningen hadde jeg skrevet ganske mye som passet under denne overskriften. Jeg ble derfor nødt til å legge til en ekstra side som omhandlet dette temaet. 
Til slutt valgte jeg å skrive litt om teknologien på bade. Dette syntes jeg også var viktig å få med siden teknologien er noe som går ganske fort framover og stadig er i utvikling. Samtidig var det spennende å lære litt mer om hva som var nytt på teknologi-fronten også.

Jeg har valgt å lage en ryddig layout for min presentasjon, med svart tekst på hvit bakgrunn, for å gjøre det mest mulig oversiktlig og lett å lese. Jeg har allikevel eksperimentert litt med bilde og tekst, så hver side ikke skal se helt lik ut. Når det kommer til bildene i presentasjonen, så har jeg prøvd å velge bilder som passet i lag, og som hadde omtrent samme stil. Noen av bildene kunne også vært passet inn flere plasser i teksten, dette har jeg gjort med vilje for å understreke trendene. På denne måten ser man lettere at det er de samme trendene som går igjen igjennom hele presentasjon.

Kilder:
http://bademiljo.no/magasinet/inspirasjon/baderomstrender-2015/ 
http://www.viivilla.no/baderom/baderomsinspirasjon/5-baderomstrender-i-2015/
http://baderomsinspirasjoner.no/baderomstrender-2015/


http://www.ifi.no/ny-teknologi-inntar-badet-i-2015