tirsdag 17. november 2015

Baderomstrender 2015 - Johanne T

Denne oppgaven handlet det om å bli kjent med indesign. Indesign er en adobeprogram som er layerporgram der man kan lage plakater, bøker, blader og magasiner. Som i denne oppgaven skulle vi gjøre en research i forhold til hva som finnes av trender i markedet innenfor baderom og bederomsinnredning. Da jeg tok en research valgte jeg å bruke bademiljø sin nettside for å få innblikk på hva som finner av trender innen bad 2015. Ut i fra dette måtte vi lage en magasin/hefte med det man har funnet av research om baderomstrender og bilder.










I dette hefte villet jeg gjerne gjort det på nytt om jeg hadde hatt mer tid. Jeg ville endret forsidebildet, skrevet inn baresomstrender 2015 istede for bare baderomstrender og endret tekst og fått mer som en magasinfølelse når man leste i den. 
Grunn for jeg valgte å skrive om Duravit Vero på hele siste siden var fordi jeg ville få frem det som er populæret akkurat nå, men også som har vært det lenge fordi baderomsinnredningen er tidløst og kan brukes i alle hjem.

onsdag 4. november 2015

Baderomtrender 2015 - Helena M

Dette er min første oppgaven i et program som heter Adobe InDesign. Oppgaven går ut på å bli kjent med programmet og gjøre en research i forhold til hva som finnes i markedet av baderomsinnredning. 

I oppgaven brukte jeg nettet for å finne informasjon om hva som er populært i baderominnredninger 2015. Jeg brukte blant annet Pintrest og google for å finne bilder og tekst. I pressentasjonen skulle det være 2,3 sider + forside, den skal også innholde tekst, bilder og sidetall. 

Målene for oppgaver er:
1. Trender i interiørfaget.
2. Bruke digitale verktøy.
3. Dokumentere og vurdere eget arbeid.
4. Vise og forklare egen arbeidsprosess.

I oppgaven brukte vi YouTube for å lære oss hvordan vi åpnet et nytt dokument, sette inn sidetall, bilder og tekst. Vi brukte videoer som viste tydelig hvordan vi skulle komme oss videre med prosessen i Adobe InDesign. 


På forsiden min har jeg lagt til et bilde jeg syntes beskrev baderominnredning 2015 veldig bra. På bildet er det store grå fliser på hele gulvet og en del av veggene noe som er en stor del av på markedet 2015. Jeg er fornøyd med at overskriften kommer godt frem uten at fargen er for skarp. Overskriften kommer godt frem fordi jeg har plassert den på det lyseste området i bildet, noe jeg syntes gir et behagelig uttrykk. Navnet har jeg i lys grå og er plassert nederst på forsiden fordi jeg ønsket å skjule den samtidig som jeg gir lesere informasjon om hvem som har laget presentasjonen.

På side 2 har jeg gjentatt fargen i overskriften med brunfargen som er i noen av disse bildene. De to første bildene er like store og plassert ved siden av hverandre, men et av de bildene er mørkere og tar litt mer vekt enn det andre. Derfor har jeg plassert det nederste bildet under det letteste og lyseste bildet for å skape lik vekt på begge sider.

På side 3 har jeg også et bilde med dusj som er stort, og et mindre bilder med en sluk. Disse har jeg plassert ved siden av hverandre, men for å få litt mer lik vekt på begge sider har jeg fylt tomrommet med stor tekst. Teksten forklarer kort om hva den siden handler om.

På denne siden har jeg også gjentatt fargen på overskriften med fargene på bildene. Nederst har jeg laget en liten samling av bilder der det er av enkelt interiør som kan brukes på badrom og som er lett og billig å bytte ut hvis man blir lei.

For å skape litt variasjon på komposisjonen har jeg plassert bildene på annen hver side av arket. Også har jeg plassert teksten ved siden av bildet for at det skal være lett forståelig hvordan tekst som tilhører bildene.




Det som er tilfelles med alle sidene er at overskriftene har lik størrelse og at de er plassert midt på for at det skal bli mest mulig ryddig. Der det er fet skrift er for å få blikket til å møte den teksten. Teksten gir informasjon som forklarer helt enkelt om akkurat det emnet. Nesten alt av tekst og bilder er plassert på linjer for å få et ryddig uttrykk. Vis det ikke ligger på linge syntes jeg at det blir rotete og forstyrrende.


Baderomstrender 2015 - Amalie

Vi skulle i denne oppgaven bli kjent med programmet "Adobe InDesign". Dette programmet ble lansert i 1999. Programmet inneholder dokumenter som kan gjøres om til pdf formater blant annet. Det er et meget fleksibelt program og kan gjøre mye mer en program som for eksempel Word.

Oppgaven gikk utpå å finne informasjon om baderomstrender i 2015. Jeg satte meg derfor ned for å finn fakta og deretter bilder som matcher mine fakta.

Videre samlet jeg på alt jeg hadde funnet og fokuserte nå på hvordan jeg skulle sette det opp på best mulig måte.

På forside bildet brukte jeg lang tid på å finne et bilde med dybde og perspektiv. jeg ville at man skulle kunne se rett på veggen uten at veggen var i vinkel. Dette skaper et sterkt utrykk som fanger oppmerksomheten til leseren.
Side nr 2 ville jeg skape en balanse i oppsettet men på samme tid ha lite rom for tekst slik at bildene kunne bli store å komme ekstra godt fram. jeg valgte å ha begge inspirasjons bildene nederst for å skape tyngde og så ikke siden ville tippe om jeg plasserte produktbilde nederst. 
På side nr 3 tenkte jeg ganske likt, men her valgte jeg å ha annen hver med tekst og bilde. Dette fungerer fordi begge bilder er inspirasjonsbilder og har like mye som skjer på hvert bilde.  

 

Her ville jeg skape en balanse mellom begge sidene. For å skape en usynlig trekant mellom de varme fargene valgte jeg å skrive "Fliser" også i en varm farge. Her fikk vi lik gjentagelse gjennom hele oppsettet. Bildene og teksten er også satt opp slik der bildene er dramatisk finner man mest tekst ved siden av. Og for å balansere dette har jeg to bilder opp å skrå fra det mest dramatiske bilde.



 
Tilslutt satte jeg inn kildene mine på en egen side slik at den informasjonen ikke kom i veien for resten og for å holde det så oversiktlig som mulig
 

Baderomstrender 2015 - Einar

I denne oppgaven skulle vi lage en brosjyre i InDesign som skulle omhandle de nyeste baderomstrendene. Vi fikk på forhånd opplæring ved hjelp av noen youtube-tutorials som vi i etterkant kunne bruke som en ressurs i oppgavens løp.

Jeg begynte med å samle inn bilder fra nettet som jeg kunne bruke i oppgaven. Jeg ønsket å bruke et moderne bilde, som også hadde ett maskulint og minimalistisk uttrykk.

                                                     
Forsidebilde:
Jeg hadde mange forslag til forsidebilde, og slet lenge med å finne et adekvat bilde som passet til formatet, hadde god kvalitet, samtidig som at det skulle passe til uttrykket mitt.Jeg var opptatt av at bildet skulle ha rene linjer, ha spenning og samtidig ha god plass til teksten som skulle inn der.

Bildet til høyre hadde mye av dette, men manglet både det rette formatet og hensiktsmessig plass til teksten. Dette var en gjennomgangsmelodi i de mange bildene jeg hentet fra nettet.

Valget:
Jeg kom til slutt fram til dette forsidebildet. Dette er mye fordi bildet svarte til mange av kriteriene jeg hadde til forsiden. Blant annet stilen, linjene, spenningen, samtidig som det hadde et pent lyst felt øverst som skriften kunne komme tydelig fram i. Her så jeg også muligheten til å gjenta farger fra planteinnslaget, slik at det kunne skape rytme og balanse i bildet. Bildet framstår også som spennende i seg selv med tanke på perspektivet og lyset som kommer inn i rommet. Dette gjør bladet mer innbydende og gir en eventuell kunde lyst til å kjøpe det.
Markedet mitt er kanskje litt mer rettet mot menn, enn kvinner, men jeg tror dette bildet kan appellere til begge kjønn
                                                             









                                                            
  Innsiden:

Innsiden av brosjyren ville jeg skulle stå i stil med utsiden, altså stilrent og minimalistisk, men samtidig inneholde spennende elementer. Her brukte jeg også farger og elementer sammen for å kategorisere hver enkelt side. På venstre side bruke jeg derfor messing og gylne metaller som tema, noe som resulterte i skrift i farger som kan assosieres med dette. På denne siden har jeg også benyttet et utklipp av et bilde av blandebatterier i messing sammensatt på en litt morsom måte, som både skaper stemning og gjentar det litt maskuline temaet jeg har gående.
På sistesiden brukte jeg planteelementer som tema, og gjorde derfor skriften grønn. Dette skapte naturligvis et litt mer organisk preg, men uten at det stod i for stor kontrast til det stilrene uttrykket jeg har valgt. Når det gjelder teksten, har jeg valgt tekst som passer til sitt respektive tema, og jeg har valgt å bruke relativt mye av det, istedet for å overøse med store bilder, som blader ofte har. Jeg ønsket å ha et innholdrikt blad, informasjonsmessig, slik at bladet kan tolkes som seriøst og kostbart, og bidrar til en minimalistisk og stilren look.