tirsdag 29. september 2015

Hjørne i stue - Vivian

I denne oppgaven skulle jeg innrede hjørnet i en stue. Jeg begynte med å ha en samtale med kunden om hvilket oppdrag dette var, og om ønsker og behov.

Når det kom til stil så ønsket hun at jeg skulle ta utgangspunkt i en reklameannonse for Kremerhuset, som hun hadde funnet i et interiørblad. I denne reklamen var det med en stol, som hun likte veldig godt, hun ønsket derfor å ha med denne stolen i sin egen innredning.

Dette er ikke det samme bildet som hun viste meg, men veldig nært. Det er stolen på bilde kunden ønsket å ha med i interiøret i stuen.

Under samtalen spurte jeg mye om bruksområder og ønsker. Det kom fram at det ikke var så veldig mange flere spesielle ønsker enn "butterfly" stolen, og at jeg hadde ganske frie tøyler under dette oppdraget.
Jeg fikk raskt flere ideer om innredning og farger, som jeg foreslo for kunden og hun var positiv til det  meste. Det kom blant annet fram at hun ville bruke dette hjørnet i stua til å slappe av, lese bøker og lignende. Derfor tenkte jeg med en gang på avslappende jordfarger i interiøret, bokhyller, lese-lys, kanskje ett lite bord, lune tekstiler osv.

Etter å ha pratet med kunden tok jeg notater fra samtalen, og skreiv ned ideene mine. Så begynte jeg å skisse litt ut i fra det.

Denne skissen valgte jeg å ta utgangspunkt i da jeg skulle gå videre med å tegne førsteutkastet til rommet.

Bilde fra kremmerhuset hadde innslag av interiør fra forskjellige kulturer. Både mønstrene, bildene på veggene, materialene og jordfargene minnet meg om forskjellig etniske interiørstiler. Jeg tenkte derfor at jeg ville lage et koselig interiør med etniske detaljer. Jeg så så mye på bilder for å bli inspirert og opprettet en egen mappe til det på Pinterest. Ut av bildene laget jeg et moodboard for å finne riktig stemning.


Etter å ha funnet bilder til moodboardet begynte jeg naturlig å gå fra å se etter stemning til å se på enkelte produkter. Jeg hentet mye inspirasjon fra kremmerhuset og så på hva de hadde der som hørte til i samme kategori som i reklamen. Jeg tenkte att disse tingene naturlig ville høre sammen i samme stil. Jeg hentet mye av interiøret fra kremmerhuset, men jeg har også brukt andre butikker for å sette sammen dette interiøret.

Den ferdige farge og material collagen.

På bildet ser du:
-Bilde fra Skeidar
-Blomsterpotte + plante fra Kremmerhuset
-Hyller fra Ikea
-Grønn pute fra Kremerhuset
-Gul pute fra HMhome
-Teppe fra Kremmerhuset
-Stol fra Kremmerhuset
-Lampe fra Skeidar
-Eikeparkett fra Byggmakker

Jeg har holdt meg til farger med litt svart i, altså ikke rene kulørsterke farger. Dette gjør at fargene blir mer dempet, jordfarget og rolig. Jeg har for det meste holdt meg på den varme delen øverst på fargesirkelen når jeg har valgt ut farger. Som man kan se på fargepaletten til høyre i collagen.
Veggen bak lesekroken valgte jeg å ha i en dempet grønn farge, som en kontrastvegg i et rom med ellers hvite vegger. Fargen jeg valgte er en mørk gulaktig grønn farge med NCS koden S5010-G10Y.

Til slutt begynte jeg å tegne slik jeg så rommet for meg. Stolen var selvfølgelig viktigst, så jeg begynte med å tegne rommet og stolen på et A4 ark. Etter det var det bare å finne forsvinningspunktet slik at jeg kunne tegne inn alle produktene jeg hadde funnet i riktig perspektiv. Tegningen er tegnet i etpunktsperspektiv 

Siden dette førsteutkastet er tegnet med svake blyantstreker ser man dessverre ikke detaljene så godt.
Forsvinningspunktet er den prikken på midten, som man heller ikke ser så veldig godt.

Etter å ha tegnet førsteutkastet ferdig med blyant, begynte jeg å tegne over med tusj på lysbordet, for blant annet å gjøre strekene mer tydelig.

Slik så tegningen ut da jeg endelig var ferdig med tusjene.

Her er det endelige resultatet på den ferdige tegningen med farger og skygger.

Alt dette skal presenteres i prosjektboka. Som er en bok med tegninger og bilder fra arbeidsprosessen. Til slutt vill denne boken være full av flere forskjellige prosjekter vi har hatt her på skolen.

Hjørne i stue - Helena

Årets første oppgave var å komme med et forslag til innredning av et stuehjørne. I denne oppgaven skulle jeg ha med farge og materialkart, et bilde av selve løsningen, ideprosess og ferdig produkt. Helt til slutt skulle alt inn i prosjektboken og på bloggen.

Kunden i denne oppgaven var en kvinne som kom med et ønske om at jeg skulle innrede et hjørne i stuen hennes. Hun viste meg et utklipp fra et interiør blad og ønsket seg en lignende harmoni slik som på bildet. Iløpet av samtalen fikk jeg vite at hun var veldig fri med farger: alt fra varme, kalde, sterke og rolige farger. Økonomien var god, så penger trengte jeg ikke å bekymre meg for. Det eneste kunden hadde bestemt seg for var at hun skulle ha butterfly stolen stående på samme plass slik som på utklippbildet hun viste meg. På stolen var fargen valgfri.

Det første jeg begynte med var å kombinere bilder til et moodboard. Stemningen jeg prøvde å skape er en varm og hyggelig atmosfære. Med hjelp av varme elementer som skinn og tre vil man enkelt få det varmere. Hvis man også trekker inn varme farger som brunt vil varmen forsterkes. Oppsettet i dette moodboardet er enkelt og ryddig. Jeg har lik vekt på begge sider. Det har jeg fått med å ramme rundt produktene med en brun ramme, det virker nesten som to bilder ved siden av hverandre.


Her har jeg samlet alle produktene jeg har valgt å ha til det ferdige resultatet. Dette kalles et farge og materialcollage. Til høyre er det bilder av tapeten jeg har valgt å ha på den ene veggen og en malingfarge som skal være på den andre veggen. Under er det utklipp av gulvet som skal være i rommet. Komposisjonen er satt opp slik at man lett kan se for seg stuehjørnet. Når jeg fikk oppgaven i å komme med forslag til innredning til en stuekrok tenkte jeg med en gang at det er en plass man ønsker å slappe av. Derfor har jeg valgt varme farger og materialer. Disse fargene signaliserer en følelse av trygghet og gir en lun og varm atmosfære. Brunt gjentar seg i hyller,bord,stol, wooden hand, lampe, tapet og gulv. Grått er gjentatt i gulv, gulvteppe og pute. Brunt og grått skaper en kald/varm kontrast. Jeg har plassert inn hyller på veggen der man kan oppbevare bøker og pyntegjenstander, et lite bord der man kan sette ifra seg kaffe/te koppen. En lampe på lillebordet for å få  inn et godt funksjonlys for lesing. 


Mitt ferdige resultat av stuekroken ble slik. alt bortsett fra stolen og skyggeeffektene er bildekopier som jeg har limt på. stolen er tusjet med promarker tusjer. Grunnen for liming av bilder er for å få det mest mulig likt for kundens del.


Prosjektbok:

Ei prosjektbok er en bok der man kan samle alle ideene sine. Det kan være alt fra tegninger, bilder, stoffprøver osv. Alt blir samlet på en plass og er meningen å ha med seg overalt. Alle har sitt eget preg over boken sin. Noen har et veldig ryddig og pent utrykk, mens noen kan ha et rotete utrykk. Denne boken kan man ta frem når man vill å se tilbake på andre oppgaver/ideer.

Jeg ønsker å ha er ryddig og pent uttrykk. På forsiden har jeg dekorert med tapetrester. Jeg ønsker at andre skal få inntrykket av femininitet, at det er ei jente som eier denne prosjektboken. Jeg har bestemt meg for et system jeg skal ha i prosjektboken min. Tekst/informasjon til venstre og bilder/? til høyre.






Hjørne i stue - Amalie

Oppgaven vi fikk om "hjørne i stue" handlet om å lage forslag til en møbleringsløsning i stuen til en kunde. Gjennom denne oppgaven fikk vi lære oss hvordan vi skal håndtere kundebehandling og utarbeide oss et forslag etter kundens ønsker. I oppgaven skulle vi ta utgangspunkt i et bilde kunden hadde med seg. Hennes ønsker var da å bevare stolen i bildet, men finn nye farger og materialer. videre skulle vi også tegne rommet ferdig med de møblene vi hadde valgt og dokumentere ideprosessen vår i prosjektboka.



























Dette var bildet kunden kom med.


Kunden ønsket seg farger og stiler som var i tiden. Jeg valgte derfor å trekke inn gull og en blåfarge som mine detalj farge. For å holde rommet lunt, koselig og varmt valgte jeg varme toner, og da hovedsakelig brun. Dette var for å gjenta fargen som allerede eksisterte i stolen, men også for å ikke skape urolige kontraster. Jeg ville rommet skulle være moderne, men på en slik måte at man kunne leve med det lenge.
Så jeg satte i gang med å lete etter møbler og interiørartikler som ville passe til dette. Disse satt jeg inn i en materialkollasj i den rekkefølgen jeg ønsket å plassere dem i det reelle rommet. I høyre hjørne ligger opplysninger om gjenstandene jeg valgte.


















Veggene, gulvet og teppet var valg som ble avgjort underveis. Slik at det skulle passe inn med resten av fargene i det jeg tegnet dem ned på papiret. Teppet jeg valgte kom ikke med i materialkollasjen. (Jeg har valgt dette teppet. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40222933/ )
Videre valgte jeg å fjerne blomsten pga. plassmangel på tegningen.



























Til sist tegnet jeg en frihåndstegning som jeg tusjet med Promakers. Her kan man se resultatene av alle valgene jeg tok og hvordan jeg valgte å sette dem sammen.

PROSJEKTBOKA:
Samtidig som vi startet denne oppgaven startet vi også å arbeide med prosjektboka vår.
En prosjektbok går ut på å samle ideer, ideprosessen, oppgaver og løsninger i en bok. Denne kan man blad tilbake i for å bli inspirert på nytt.
Under ser dere min prosess i prosjektboka.




Bilder fra en tidligere oppgave om frihåndstegning.









Hjørne i stue - Silje A

Oppgaven "Hjørne i stue" hadde som mål å lære oss å kommunisere men en kunde, altså kundebehandling. Lage forslag til interiørløsninger basert på en samtale med en kunde og til slutt presentere forslaget for klassen. Oppgaven skal inneholde farge og material collage, frihåndstegning i perspektiv og en presentasjon av alt i prosjektboka.

Til å begynne med valgte jeg ut farge og stil til mitt forslag med tanke på samtalen med kunden om ønsker osv. in kunde ønsket seg farger i tiden og derfor ble det en grønn- blå farge som ble min hovedfarge. Jeg lagde et moodboard for å inspirere meg selv og for å vise litt av den tenkte stemningen rommet skulle få for en eventuell kunde.



















Prosessen videre ble å finne de møblene jeg ville bruke. Eneste krav fra kunde var at flaggermausstolen skulle være med, men også hær var farge valgfritt. Siden jeg ønsket å få frem den grønn- blå fargen valgte jeg å gå for en brun stol. Jeg fant ei pute jeg likte veldig godt å valgte da å ha kobberdetaljer med i interiøret. Jeg har tenkt mye på hjørnets funksjon, og dermed satt inn ei stor lampe som kan brukes som leselys og et lite bord for å kunne sette en kaffekopp på.

Jeg lage en farge og material collage, hvor bare de møblene og tingene som faktisk skal være med vises. Møblene er plassert slik som de blir å stå i rommet slik at kunden skal få en mest mulig reell følelse av hvordan det blir. Det er også oppgitt hvor alle møbler og ting er hentet fra.



















Til slutt lagde jeg ei frihåndstegning av hjørnet i stua der jeg har brukt promarker tusjer til å fargesette tegningen pluss ei kobbermaling til kobberdetaljene.


























Prosjektboka:
Formålet med prosjektboka er å pressentere oppgaver i og samle ideer underveis. I tillegg skal jeg kunne gå tilbake etter ei stund å se på oppgaver for å inspirere meg selv. Det er ingen fasit på hva boka skal inneholde, det kan være bilder, tekst og andre ting som inspirerer meg.
Her er oppgaven presentert i prosjektboka:


mandag 28. september 2015

Hjørne i stue - Einar

Hei! Vi har hatt en oppgave, der vi har skullet innrede et hjørne i en stue etter kundens ønske. Kunden, i dette tilfellet læreren vår ga oss i stor grad frie tøyler, med unntak av en stol (butterfly stolen), som hun hadde et ønske om å bruke i innredningen. I tillegg hadde hun et inspirasjonsbilde fra kremmerhuset, som representerte hjørnet og stolen.

Her er inspirasjonsbildet fra kremmerhus












prosess
Jeg startet i første omgang med å konstruere et moodboard/materialcollage, der jeg hadde en idèprosess underveis om hvilke farger og materialer jeg ville bruke. Deretter innredet jeg hjørnet med fargene og materialene jeg kom frem til i idèprosessen.






Resultat
Stolen, som hun ønsket å bruke, valgte jeg å ha i sort, ettersom jeg ønsket et litt "røffere" og annerledes uttrykk enn kremmerhusets komposisjon. samtidig valgte jeg å beholde litt av elementene på bildet, ved å bruke natur samt fargen oransje som jo er en svært aktuell farge.
Som kontrast til denne fargen, valgte jeg blå som jo er komplementær til oransje. Dette gjorde jeg fordi disse fargene fremhever hverandre i den grad at det gir øynene noe å feste seg til, uten at det blir forstyrrende. Forstyrrende kunne det fort ha blitt uten disse fargene, da det er mange dominerende elementer som krever mye oppmerksomhet. På veggen valgte jeg en grønnaktig blåtone, som gjentar fargen i puten og i planten, og på den andre veggen brukte jeg en litt røff tapet som skaper liv og spenning i rommet, uten at det blir for dominerende.









Prosjektboken
Prosessen og resultatet ble til slutt limt inn i prosjektboka, slik at jeg kan se tilbake på oppgaven enten med nøye eller misnøye. Denne boken er noe vi investerte i på begynnelsen av året, som vi skal skissere, og lime diverese elementer inn i utover året. Boken er ment som en dokumentasjon av- og en inspirasjon til- arbeidet vårt til senere tider. Den er personlig og kan variere i størrelse og form etter eierens ønske.

Hjørne i stue - Johanne s

 En prosjektbok er en bok der man kan tegne, lime, skisse og sette opp alt slik som man vil. Alle som har en slik bok vil etter hvert sette sitt eget preg som viser hvordan du er og gjør ting. Noen vil ha en veldig ryddig og enkel bok mens andre kan ha en litt mer røff og uryddig stil. Denne boka kan man hente frem når man trenger inspirasjon eller andre ting. Hvis man jobber med interiør eller mote er det fint å ha en slik bok.


 Bildene ovenfor er fra en oppgave der vi skulle tegne i perspektiv. Alle tegningene er tegnet på fri hånd fra en realistisk ting. For å få det til å se riktig ut begynte jeg med å tegne en boks med ett forsvinningspunkt.


Dette er en oppgave der vi skulle innrede et hjørne i en stue. Inspirert fra ett bilde fra kremmerhuset ville denne kvinnelige kunden at vi skulle innrede ut i fra denne "butterfly stolen". Hun ga oss frie tøyler og vi kunne til og med velge hvordan farge stolen skulle ha. I og med at jeg ikke fikk vite noe om hva kunden likte så tok jeg et valg, og det ble moderne og stilrent. Jeg valgte dermed å ha den svarte stolen. Ut i fra den bakerste puta valgte jeg å gjenta fargene og formene. Som hovedfarge valgte jeg gul som gir ett oppløftende, rent og lyst uttrykk. For å friske opp har jeg valgt å plassere en mellomstor grønnplante i interiøret.

Ting som jeg kunne gjort annerledes er veggene, for å få den skrikende gulfargen litt mer dempet kunne jeg valgt å ha en vegg i en annen farge( kontrastvegg). Dette ville gjort det mer lunt og innbydende til lesing og andre ting.
Jeg ser også at det er mangel på leselys, kanskje en stålampe ved siden av kunne gjort det bedre.







tirsdag 22. september 2015

Hjørne i stue - Johanne T

 Første oppgave i dette skoleåret er å innrede et hjørne i en stue. Der oppdraget var en kvinnelig kunde kom med et utklipp fra et interiør blad. Der hun ba meg om å lage et forslag til innredning av hjørnet i sin stue.
Det gikk ut på å ta utgangspunkt av stolen på bildet, og tegne stolen inn i et rom med format A4-ark, etterpå skulle vi lage farge og materialkart der man viser hva man skal bruke ved innredningen. Alt fra farge, stoff og materialer. Etterpå skulle vi fargelegge eller lime inn mønster/gulv/tapet inn i bilde vi har tegnet i A4-ark.



Bilde til venstre viser ferdig produkt.

Da vi var ferdig med oppgaven skulle ideprosessen og det ferdige produktet inn i prosjektboka. 


Prosjektboka er en en personlig bok, der man kan ha sine egne tegninger med både farge, form, materialer, øvelser, forskjellige oppgaver o.l men ikke bare det, det er også en bok der man viser ideprosessen i arbeidet man har gjort.